* * * *
Υποστηρίξτε στο  Facebook το αυτονόητο:
 " Όχι-στην-απαγόρευση-του-ηλεκτρονικού-τσιγάρου "
Εμείς ξέρουμε καλύτερα γιατί, καιρός να μάθουν και οι άλλοι.

Καλώς ορίσατε, Επισκέπτης. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε. Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Φεβρουάριος 10, 2012, 09:57

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Google (site search)   

Αναζήτηση e-kapnisma

Σελίδα Facebook

Αποστολέας Θέμα: ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΕΣ  (Αναγνώστηκε 3040 φορές)

Αποσυνδεδεμένος Atmos

• (aTmin)
  • Διαχειριστής
  • Τόπος:
  • Φύλο: Άντρας
    • Ηλεκτρονικό κάπνισμα
ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΕΣ
« στις: Νοέμβριος 10, 2009, 21:37 »
ΟΙ ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΕΜΠΟΡΙΟ!!
Οι αγγελίες είναι για μεταχειρισμένα είδη μελών του φόρουμ, ίσως και ένα, το πολύ δύο καινούργια πακέτα που κάποιος αγόρασε παραπανίσια από κακή εκτίμηση, "ξεστοκάρισμα" της προσωπικής συλλογής από περισσεύματα διάφορων ειδών κτλ. και αυτό μία στο τόσο, όχι κάθε τρεις και λίγο! Συνεχόμενα θέματα από το ίδιο μέλος με πωλήσεις ποσότητας ίδιων προϊόντων θα διαγράφονται και αν επαναληφθεί, το μέλος θα διαγράφεται.
Επίσης οι αγγελίες δεν είναι για εμπόρους, ανεξάρτητα αν πουλάνε ένα πακέτο μόνο.

Ερωτήσεις και κριτική από άλλα μέλη σχετικά με την τιμή και την προέλευση ενός προϊόντος επιτρέπονται. Προσέξτε μόνο το ύφος σας να είναι κόσμιο. Ο πωλητής θα πρέπει να υπερασπισθεί μόνος του τις αξιώσεις του. Απαντήσεις "Άμα σου αρέσει πάρ' το αλλιώς μην ανακατεύεσαι", δεν έχουν θέση και ούτε πρόκειται το φόρουμ να προστατεύσει από σχόλια κάποιους πωλητές που αγοράζουν ένα προϊόν 20 ευρώ και το πουλάνε 60. Όταν κάποιος προσπαθεί από μια συναλλαγή να βγάλει κέρδος, τότε έχουμε εμπόριο και όχι αγγελία. Τα όποια σχόλια για την τιμή (ιδίως αν αυτή είναι παραπάνω) μπορούν να προστατεύσουν τους αδαείς οι οποίοι βλέποντας ένα κομμάτι στην αγγελία υποθέτουν αυτόματα ότι είναι σε τιμή ευκαιρίας.
Παρόλα αυτά όμως αν πρόκειται για κομμάτι δυσεύρετο στην αγορά ή συλλεκτικής αξίας, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν ακόμα και να πλειοδοτήσουν αν το επιθυμούν. Δεν θα τους εμποδίσουμε εμείς σ' αυτό, αφού ό,τι κάνουν, το κάνουν εις γνώσιν τους.

Το φόρουμ δεν φέρει απολύτως καμία ευθύνη για τις συναλλαγές - ανταλλαγές, πωλήσεις των αγγελιών. Επίσης αν υπάρχουν πολλοί ενδιαφερόμενοι για κάποιο αντικείμενο, δεν μπορεί το φόρουμ να καθορίσει στον πωλητή ή στον αγοραστή ποιον από αυτούς θα προτιμήσει. Το λογικό και το δίκαιο όμως θα είναι να τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Αν δεν τηρηθεί για οποιουσδήποτε λόγους, μην απευθυνθείτε στο φόρουμ για διαμαρτυρία.

Παρακαλώ, εφόσον η προσφορά - ζήτηση πάψει να ισχύει ή ολοκληρώθηκε, αυτός που δημιούργησε το θέμα ας πατήσει "Αναφορά στον συντονιστή" και ως σχόλιο να βάλει "Η συναλλαγή ολοκληρώθηκε, παρακαλώ να κλειδώσει", ώστε να μην ανοίγουν οι ενδιαφερόμενοι χωρίς λόγο άκυρα θέματα που δεν ισχύουν πια, χάνοντας το χρόνο τους.

bump: Επιτρέπεται ένα μέλος να δημοσιεύει και νέο μήνυμα στο θέμα του με σκοπό να το "ανεβάσει" ξανά στο προσκήνιο, μόνο όταν πρόκειται να δώσει νέα προσφορά τιμής ή να αλλάξει κάποιες πληροφορίες σχετικά με την αγγελία του.
« Τελευταία τροποποίηση: Ιανουάριος 12, 2012, 17:13 από Atmos »

Για σύγκριση κανονικού τσιγάρου (κ.τ.) και ηλεκτρονικού τσιγάρου (η.τ.), αρχίστε με το θέμα:
Επιστημονικές έρευνες και άρθρα για τα ηλεκτρονικά τσιγάρα

Για τη λειτουργία του ηλεκτρονικού τσιγάρου, αρχίστε με την:
Εγκυκλοπαίδεια του Ηλεκτρονικού Τσιγάρου

Αποσυνδεδεμένος smartmedia

• e-medium ατμιστής
  • **
  • Τόπος:
Απ: ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΕΣ
« Απάντηση #1 στις: Ιανουάριος 05, 2012, 20:26 »
Θα μπορούσα να συμφωνήσω 100% με αυτά που αναφέρει ο Atmos απλά να ισχύουν για όλους. Δεν γράφω περισσότερα γιατί ως συνήθως τα καυστικά μου μηνύματα διαγράφονται ως δια μαγείας...

Αποσυνδεδεμένος Atmos

• (aTmin)
  • Διαχειριστής
  • Τόπος:
    • Ηλεκτρονικό κάπνισμα
« Απάντηση #2 στις: Ιανουάριος 05, 2012, 23:39 »
Αν αναφέρεσαι στην περίπτωση που ένα μέλος πουλούσε έναν Οδυσσέα 110 ευρώ (μαζί με τα μεταφορικά) αντί για 90, είχα δώσει την απάντησή μου εκεί: http://e-kapnisma.gr/index.php/topic,5409.msg176003.html#msg176003
Δεν θεώρησα τη διαφορά υπερβολική από την άποψη ότι ήταν και ένα κομμάτι που δεν μπορεί κάποιος να το βρει στο εμπόριο γιατί δεν υπήρχε. Ήταν μια ξεχωριστή περίπτωση και ήταν στα όρια του αποδεκτού.
Το μέλος που το πουλούσε μου είναι παντελώς άγνωστο και τα σχόλια που αναφέρονται στην πραγματική τιμή του προϊόντος παρέμειναν εκεί ώστε να τα λάβουν υπόψιν τους οι υποψήφιοι αγοραστές. Επίσης το μέλος που το αγόρασε πληροφορήθηκε γι' αυτή τη διαφορά τιμής αλλά το πλήρωσε επειδή ήταν δυσεύρετο.
Μπορεί να ήταν λάθος εκτίμηση από μέρους μου αλλά έχει συζητηθεί ήδη και οι αναγνώστες που θα ακολουθήσουν το λινκ μπορούν να βγάλουν τα συμπεράσματά τους. Δε θα συνεχίσουμε όμως κι άλλο εδώ τη συζήτηση.

Αποσυνδεδεμένος reefdiver

• e-medium ατμιστής
  • **
  • Τόπος: Πειραιας
  • Τρία πουλάκια καθονταν....ΚΑΝΑΒΕΡΑΛ γωνία...
« Απάντηση #3 στις: Ιανουάριος 09, 2012, 08:49 »
Μια ερώτηση, για να το διευκρινίσουμε και να μην υπάρχει ΚΕΝΟ. :tongue_smilie:

Αν κάποιο μέλος δει το προϊόν προς πώληση και θέλει να το "χτυπήσει",
πρέπει να το κάνει με πμ ? ή πρώτα δημοσίως στο σχετικό νήμα πώλησης ? (για να αποκτήσει προτεραιότητα).

Ευχαριστώ πολύ.

Αποσυνδεδεμένος Vrs5

• Συντονιστής
  • Τόπος: ΕΥΒΟΙΑ !!!
« Απάντηση #4 στις: Ιανουάριος 09, 2012, 10:27 »
Απλα δημοσιως κατοχυρωνεις την πρωτη απαντηση  :tongue_smilie:  καθως με pm ο πωλητης μπορει να πει οτι ηταν 3ο 4ο 5ο κλπ το δικο σου pm  ;)

Για σύγκριση κανονικού τσιγάρου (κ.τ.) και ηλεκτρονικού τσιγάρου (η.τ.), αρχίστε με το θέμα:

Αποσυνδεδεμένος Atmos

• (aTmin)
  • Διαχειριστής
  • Τόπος:
    • Ηλεκτρονικό κάπνισμα
« Απάντηση #5 στις: Ιανουάριος 09, 2012, 15:23 »
Κανένας δεν μπορεί να ελέγξει τις προτεραιότητες. Και δημοσίως να το κάνεις πάλι μπορεί να σου πει ότι πρόλαβε άλλος με ΠΜ, αλλά ούτε και μπαίνει το φόρουμ σε αυτή τη διαδικασία. Απλά προτείνει στους πωλητές να την ακολουθήσουν, δεν μπορεί να τους υποχρεώσει.
Αυτή την πρόταση θα την ακολουθήσουν συνήθως μέλη που δεν γνωρίζουν κανέναν από τους ζητούντες. Τώρα αν ο άλλος είναι "φιλαράκι" του πωλητή, και τελευταίος να στείλει ΠΜ, θα προτιμηθεί.

Αποσυνδεδεμένος Vrs5

• Συντονιστής
  • Τόπος: ΕΥΒΟΙΑ !!!
« Απάντηση #6 στις: Ιανουάριος 09, 2012, 15:58 »
Σωστο αυτο. Για αυτο το λογο και εγω εβαλα  :tongue_smilie:

Αποσυνδεδεμένος reefdiver

• e-medium ατμιστής
  • **
  • Τόπος: Πειραιας
  • Τρία πουλάκια καθονταν....ΚΑΝΑΒΕΡΑΛ γωνία...
« Απάντηση #7 στις: Ιανουάριος 09, 2012, 16:58 »
Ωραία.
μου το ξεκαθαρίσατε. (και ας μην συμφωνώ  :wall:).

τενκ γιου. :)

Αποσυνδεδεμένος TRIKALA

• Eine stadt,eine gemeinde,ein name
  • e-medium ατμιστής
  • **
  • Τόπος: TRIKALA
    • το blog μου
« Απάντηση #8 στις: Ιανουάριος 17, 2012, 00:33 »
Αν θυμαμαι καλα για να κανω εγω την ερωτηση ηταν " απαγορευεται η πωληση δυο κομματιων απο μελος γιατι θεωρειται εμποριο.Τοτε αυτοι που πουλανε mod και περιμενουν 100 ατομα στην σειρα τι κανουν;"
(καπως ετσι δεν ηταν ;  ;) )

ΥΓ:για αυτο δεν χωνευω τις τροποποιησεις γενικα....

Αποσυνδεδεμένος KINGGREECE

• ΣΤΑΣΟΥ........ΜΥΓΔΑΛΑ......
  • e-medium ατμιστής
  • **
  • Τόπος: Κερατσινι
« Απάντηση #9 στις: Ιανουάριος 17, 2012, 00:41 »
ναι...καποιο κομματι του ναι ετσι ηταν.......
αλλα σημασια εχουν τα πριν και τα μετα ...γιατι ετσι ακουγεται και διαβαζετε σαν καποιος να ζηλευει που καποιος αλλος εκατσε κατω και εστιψε το μυαλο του να κανει μοντα.....
αυτο ηταν ενα επιχηρημα.....τα πριν και τα μετα τα θεωρω ποιο ουσιοδη....
και προτιμησα να τα γραψω στον γενικο διαχειρηστη ευθεως γιατι καποιοι μπορει να τρομαξουν η να βγαλουν λαθος συμπερασμα.
δεν μασησα ποτε τα λογια μου αγαπητε...και το εχω πληρωσει ακριβα στην ζωη εν γενει......!!!
αλλα οπως σου απαντησα και πριβε πολλοι το ειδανε....πολλοι συμφωνησανε....κανεις ομως δεν συμπληρωσε απο κατω.....και απο μια μερια....καλυτερα!!!!!

Αποσυνδεδεμένος Vangos

• Stirella-JuroPro προτιμάω για ατμό!
  • Γενικός συντονιστής
  • Τόπος: Steamland
  • "ΑΤΜΟΚΑΛΥΨΗ ΤΩΡΑ"
    • Προφίλ
« Απάντηση #10 στις: Ιανουάριος 17, 2012, 00:45 »
Παρακαλώ, να είστε κόσμιοι στις εκφράσεις σας
http://e-kapnisma.gr/index.php/topic,6.msg40667.html#msg40667

KINGGREECE τι ακριβώς πρόβλημα αντιμετώπισες στην ανάρτηση της αγγελίας σου;
Κι αφού είχες κάποιο θέμα που χρειάζεται διευκρίνηση, γιατί δεν το άφησες να φαίνεται στο παραπάνω ποστ;
Ρωτάω από ειλικρινή διάθεση για τυχόν βοήθεια που χρειάζεσαι ή διερεύνηση κάποιου κωλύματος.

Αποσυνδεδεμένος Atmos

• (aTmin)
  • Διαχειριστής
  • Τόπος:
    • Ηλεκτρονικό κάπνισμα
« Απάντηση #11 στις: Ιανουάριος 17, 2012, 01:49 »
Αν θυμαμαι καλα για να κανω εγω την ερωτηση ηταν " απαγορευεται η πωληση δυο κομματιων απο μελος γιατι θεωρειται εμποριο.Τοτε αυτοι που πουλανε mod και περιμενουν 100 ατομα στην σειρα τι κανουν;"
(καπως ετσι δεν ηταν ;  ;) )

ΥΓ:για αυτο δεν χωνευω τις τροποποιησεις γενικα....

Έχει κανένας αγγελία ότι πουλάει mod σε ποσότητες;
Αν κάποιοι φτιάχνουν το mod τους, το παρουσιάζουν στις ιδιοκατασκευές και μετά πας εσύ παρακαλώντας να σου φτιάξουν ένα, είναι τελείως διαφορετικό πράγμα. Να απαγορέψουμε τις παρουσιάσεις από τις ιδιοκατασκευές μελών; Ή να απαγορέψουμε να παρακαλάνε τα μέλη να θέλουν να τους Φτιάξουν κι αυτονών ένα; Πες μου τι πρέπει να κάνω κατά τη γνώμη σου;

Αποσυνδεδεμένος KINGGREECE

• ΣΤΑΣΟΥ........ΜΥΓΔΑΛΑ......
  • e-medium ατμιστής
  • **
  • Τόπος: Κερατσινι
« Απάντηση #12 στις: Ιανουάριος 19, 2012, 17:29 »
Παρακαλώ, να είστε κόσμιοι στις εκφράσεις σας
http://e-kapnisma.gr/index.php/topic,6.msg40667.html#msg40667

KINGGREECE τι ακριβώς πρόβλημα αντιμετώπισες στην ανάρτηση της αγγελίας σου;
Κι αφού είχες κάποιο θέμα που χρειάζεται διευκρίνηση, γιατί δεν το άφησες να φαίνεται στο παραπάνω ποστ;
Ρωτάω από ειλικρινή διάθεση για τυχόν βοήθεια που χρειάζεσαι ή διερεύνηση κάποιου κωλύματος.
δεν αντιμετωπισα κανενα προβλημα με την αγγελια μου την πρωτη. και για καλη μου τυχη ενα προιον παραπανω που ειχα φερει απο κακο υπολογισμο πουληθηκε την ιδια μερα αν δεν κανω λαθος ,σε ατομο εκτος φορουμ και ευτυχως δηλαδη .
οταν προσπαθησα να ξαναβαλω αγγελια μετα απο μερες ειδα οτι δεν την πηρε και διαβασα τους κανονες που δεν ειχα διαβασει ποιο πριν(κακος) και ειδα οτι ενα μελος μπορει να βαζει μονο μια αγγελια διοτι παραπανω απο μια θεωρηται οτι καποιος κανει παραπλευρο εμποριο .
αυτο ειπα και αμεσως συγκρινα και ειπα οτι παραπλευρο εμποριο θεωρηται το να φτιαχνεις Π.χ μια μοντα και να εχεις 100 ατομα αναμονη.....! το οποιο δεν το θεωρω ουτε κακο ουτε ειπα οτι δεν πρεπει να γινεται .διοτι ο πειραματισμος χρειαζεται εμμεση η αμεση χρηματοδοτηση. και ποιο καλο θα ηταν για να ληξει το θεμα να γινει μια κατηγορια με τιτλο ΜΟΝΤΕΣ , να εξηγει για τα νεα μελη τι ειναι μοντα...και μια κατηγορια με ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΕΣ ΜΟΝΤΑΣ οπου εκει ο καθενας που εχει φτιαξει μια μοντα να την παρουσιαζει και γιατι οχι να την πουλαει....δεν βλεπω κατι κακο.αλλωστε ειναι κοινο μυστικο και αναρωτιεμαι γιατι ειναι κοινο μυστικο αφου δεν υπαρχει λογος οτι οταν καποιο μελος ρωταει μια γνωμη για μια μπαταριοθηκη 18650 η για ατμοποιητη το νημα γεμιζει με ονοματα των παιδιων που εστειψαν το μυαλο τους και την εφευρετικοτητα τους και εφτιαξαν καποια προιοντα . οποτε το προβλημα δεν ειναι εγω που βλεπω το οφθαλμοφανες....το προβλημα ειναι το οφθαλμοφανες θελουμε να το κανουμε τυχαιο γεγονος.

συμπληρωμα
δεν ξερω μηπως κομματι του ποστ μου πρεπει να μεταφερθει στο νημα : Προτασεις για την βελτιωση της λειτουργιας του Φορουμ.
απλα απαντησα εδω διοτι εδω ρωτηθηκα.
« Τελευταία τροποποίηση: Ιανουάριος 19, 2012, 17:40 από KINGGREECE »

Αποσυνδεδεμένος jeke04

• Ατμιστής. Τπτ άλλο!
  • Γενικός συντονιστής
  • Τόπος: Νέα Σμύρνη, Παπαδάτες Αιτ/νίας
  • Γιάννης
    • www.seatclub.gr/forum
« Απάντηση #13 στις: Ιανουάριος 19, 2012, 18:59 »
Καλησπέρα KINGGREECE.
Στην περιοχή των Πωλήσεων, σε αυτό τον πίνακα http://e-kapnisma.gr/index.php/board,28.0.html , είδες να πουλάει κάποιος κατασκευαστής;;; Είναι η περιοχή όπου μπορούν να πουλάνε τα μέλη και μόνο.
Οι κανονισμοί που αναφέρεις, είναι για τον παραπάνω πίνακα.
Σε ευχαριστούμε για τις προτάσεις σου.
Από την συντονιστική ομάδα.

Αποσυνδεδεμένος Vangos

• Stirella-JuroPro προτιμάω για ατμό!
  • Γενικός συντονιστής
  • Τόπος: Steamland
  • "ΑΤΜΟΚΑΛΥΨΗ ΤΩΡΑ"
    • Προφίλ
« Απάντηση #14 στις: Ιανουάριος 20, 2012, 00:54 »
δεν αντιμετωπισα κανενα προβλημα με την αγγελια μου την πρωτη.
...
οταν προσπαθησα να ξαναβαλω αγγελια μετα απο μερες ειδα οτι δεν την πηρε και διαβασα τους κανονες που δεν ειχα διαβασει ποιο πριν(κακος) και ειδα οτι ενα μελος μπορει να βαζει μονο μια αγγελια διοτι παραπανω απο μια θεωρηται οτι καποιος κανει παραπλευρο εμποριο .
...
δεν ξερω μηπως κομματι του ποστ μου πρεπει να μεταφερθει στο νημα : Προτασεις για την βελτιωση της λειτουργιας του Φορουμ.
απλα απαντησα εδω διοτι εδω ρωτηθηκα.
Έχω θέσει το ερώτημα στον διαχειριστή για τη δεύτερη αγγελία, πιθανόν να έπεσες σε κώλυμα της πλατφόρμας του φόρουμ.

Το ποστ είναι μια χαρά εδώ, αφού αφορά αποκλειστικά τις αγοραπωλησίες. Οι μόντερς, απ'ότι καταλαβαίνεις, δε μπορούν να περιοριστούν σε τύπου "αγγελίες", για κάτι που μπορούν να προσφέρουν με π.χ. ένα συμβολικό ποσό κέρδους.
Δεν τα φτιάχνουν για "τη ψυχή της μάνας τους", σύμφωνοι, αλλά δε νομίζω ότι θα γίνουν και πλούσιοι μέσω του φόρουμ.

Αντίθετα, ο "Χ" που διαθέτει στις αγγελίες του φόρουμ "ν το πλήθος" eGo-Ψ, με προσωπική εισαγωγή από Κίνα 50-100 τεμάχια, σε τιμή που σίγουρα βγάζει αρκετό κέρδος, είναι εντελώς άλλη περίπτωση.
Απλά κάνει εμπόριο.
Είναι επίσης προφανές ότι δε μπορεί να ελεγχθεί από το φόρουμ αυτή η περίπτωση, ούτε "τιμολογιακά", ούτε "τεμαχιακά".
Μόνο αν πέσει στην αντίληψή μας ότι το "έχει παραξηλώσει" ο πωλητής, παρά  τις επαναλαμβανόμενες απαντήσεις από
μέλη-αγοραστές.

Αυτές τις περιπτώσεις προσπαθεί ο κανονισμός να προλάβει.
Δεν υπάρχει καμία διάθεση να "κάνουμε τη ζωή δύσκολη" των μελών.

Ελπίζω να γίνεται κατανοητό το νόημα των παραπάνω γραφόμενών μου.

Τελευταία θέματα

vapormania.gr