Δεν μπορώ να παρακολουθήσω το συλλογισμό σου , γιατί δεν συμφωνώ να μπερδεύουμε τις τζουρες τσιγάρου με τις τζούρες ατμίσματος.Το πράγμα είναι απλό όπως ξαναέγραψαΑν ατμίζεις ημερησίως 4 ml στα 10mg τότε εισπνέεις 40mg νικοτίνηΑν κάπνιζες 2 πακέτα βαριά τότε είσαι πάλι στα 40mg
Λέγοντας πως "Αν ατμίζεις ημερησίως 4 ml στα 10mg τότε εισπνέεις 40mg νικοτίνηΑν κάπνιζες 2 πακέτα βαριά τότε είσαι πάλι στα 40mg" δεν σημαίνει ότι ατμίζεις με την ίδια συχνότητα που κάπνιζες.
Και τι με ενδιαφέρει η συχνότητα ?Εμένα με ενδιαφέρει τι μπαίνει μέσα , τι εισπνέω. Υπ αυτή την έννοια δεν είναι σωστός ο υπολογισμός μου ?Η τζούρα είναι προσωπική του καθενός , άλλωστε η τζούρα στο ΗΤ παίζει ανάλογα με ατμοποιητή ( είδος , αν είναι παλιός ή φρέσκος , αν είναι στις καλές του και 1002 άλλα) . Επίσης αν έχω βάλει το βράδυ ένα κονιακάκι κάνω μεγαλύτερες τζούρες . Γενικά είναι μη μετρησιμο μέγεθος η τζούρα.
Εγώ γι' αυτό μιλάω! Θέλω να ξέρω αν ατμίζοντας με την ίδια συχνότητα που κάπνιζα, υπάρχει διαφορά στη νικοτίνη που προσλαμβάνω. EDIT> Επίσης, και με το τσιγάρο άλλες φορές κάναμε μεγαλύτερες τζούρες, άλλες μικρότερες. Πάντως, λιγότερες από 12 δύσκολα παίρνεις!
Δηλαδή , αν ατμίζεις όλη μέρα non και δεν το βγάζεις απ το στόμα σου (100% απο άποψη συχνότητας) σε σχέση με να ατμίζεις 15 λεπτά την ώρα στα 36mg (25% σε συχνότητα )βγαίνει κάποιο οποιοδήποτε συμπέρασμα ?ποιό είναι πιό υγειηνό?πόση PG ή νικοτίνη εισέπνευσες ?Ολα αυτά δεν απαντιούνται με τη συχνότητα , παρά μόνο όταν το βράδυ δεις πόσο κατέβηκε το μπουκαλάκι
Ελα μου ντε ?Θελω να πω με αυτό ότι η σύγκριση Κτ - ΗΤ με βάση τη συχνότητα και τις τζούρες , όπως το βλέπω εγώ τουλάχιστον , δεν έχει κανένα νόημαΥΓ (off)Γκολφ έμαθες ?
Αν λοιπόν η θερμοκρασία του ατμ δεν φτάνει αυτούς τους βαθμούς, είναι πολύ πιθανό η ποσότητα που τελικά προσλαμβάνουμε με το άτμισμα να είναι από ελάχιστη έως καθόλου.
Ποιο καλό παιδί από εδώ θα μπορέσει να μετρήσει τους βαθμούς που πιάνει ένας ατμ?
και Κώστα ναι, τελικά δεν είναι απλά τα πράγματα όπως νόμισα