Δηλαδή πως το αντιλαμβάνεσαι εμπειρικά αυτό Κώστα? Πως μπορείς να το ισχυριστείς χωρίς να επικαλεστείς κάποιο αντικειμενικό τρόπο μέτρησης? Το "νομίζω" δεν λέει τίποτα.
Εάν απορροφούμε το 1/3, πού πάει το υπόλοιπο;
Πολύ αναλυτική και αληθοφανής η ανάλυση του Κώστα
Ο ατμός δεν εισέρχεται βαθιά στον πνεύμονα όπως ο καπνός του κανονικού.
Αφού το λέτε έτσι θα είναι, δεν αμφιβάλω.Αλλά είναι γνωστό ότι η νικοτίνη επιρρεάζει την καρδιά και το κυκλοφορικό σύστημα (αρνητικά εννοείται). Πώς εξηγείται λοιπόν η μείωση της πίεσης??
....Δηλαδή σήμερα θεωρητικά χρειάζομαι τη διπλάσια ποσότητα νικοτίνης!!
Η γλυκερολη που παει?
Ίσως αναφέρεσαι σε αυτό:http://e-kapnisma.gr/index.php/topic,183.msg1638.html#msg1638Δεν έχει τόσο σχέση με την πίεση αλλά με την καρδιά.
τότε η ¨αγαπητή" FDA θα το άφηνε έτσι νομίζεις??
Το ότι προσλαμβάνεις τη διπλάσια ποσότητα νικοτίνης δε σημαίνει ότι τη χρειάζεσαι κιόλας.Μπορεί απλά να σημαίνει ότι κάνεις κατάχρηση και συνεπώς δεν αποτελεί τεκμήριο λιγότερης πρόσληψης νικοτίνης κατά τη διαδικασία του ατμίσματος.
Εγώ δηλαδή που δεν κάπνιζα πάνω από 1 πακέτο την ημέρα γιατί καταναλώνω τώρα πια 3-4-5ml (έστω και low) την ημέρα?
Σίγουρα όλα τα προαναφερόμενα ( το ότι απορροφαται απο το ανωτερο αναπνευστικο ,αργει να μπει στο αιμα, η μείωση του μονοξειδιου του άνθρακα) συμβάλουν στο να πιστεύουμε ότι προσλαμβάνουμε λιγότερη νικοτίνη και αν αυτό συμβαίνει μάλλον είναι δύσκολο να ορίσουμε ποσοστό.
Κακά δε τα ψέματα και ας μην αυταπατόμαστε. Είτε γιατί μας αρέσει το άτμισμα και η γεύση του, είτε γιατί έχουμε εθιστεί σ' αυτό, είτε γιατί πιστεύουμε ότι είναι λιγότερο βλαβερό, είτε...είτε...(ας προσθέσει ο καθένας τους λόγους του) πιστεύω ότι γίνεται κατάχρηση στην πρόσληψη νικοτίνης και ας μην το καταλαβαίνουμε ή δε θέλουμε να το παραδεχτούμε.
Πολύ καλή ερώτηση και το αναρωτιέμαι κι εγώ. Και αφού στομώνουν οι ατμοποιητές φανταστείτε τα πνευμόνια μας. Είναι δυνατόν να μην μένουν κατάλοιπα? Μα φυσικά και έχει άμεση σχέση η καρδιά με την πίεση.
Και το πρόβλημά μου είναι ότι, λόγω ακριβώς της νικοτίνης, δεν απέφυγα την επιβάρυνση της καρδιάς με το άτμισμα (την κύρια αιτία που με ανησυχεί, περισσότερο και από τον καρκίνο των πνευμόνων)
Κάπου είχα διαβάσει ως η γλύκερίνη χρησιμοποιείται ως μέσο μετάδοσης φαρμάκων στα πνευμόνια και πως προστατεύει από ασθένειες του αναπνευστικού. Θυμάται κανείς τίποτα;;